Warmtepomp plaatsen in Eindhoven?

Warmtepompen in Eindhoven

Een warmtepomp is een milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Er wordt daardoor minder of geen gas verbruikt waardoor het een duurzaam alternatief is voor een CV ketel. 

Wat is de werking van een warmtepomp?

Een warmtepomp werkt eigenlijk als een omgekeerde koelkast. In een koelkast wordt warmte onttrokken en deze wordt buiten de koelkast weer afgegeven. Een warmtepomp neemt dus ergens warmte op, om die elders weer af te geven.
Een warmtepomp wint warmte uit de lucht. De bodem of het grondwater en zet dit om in bruikbare energie. Een warmtepomp draait op stroom. Het stroomgebruik neemt dus toe en het gasgebruik neemt af. Een combinatie van een warmtepomp met zonnepanelen is daarom een ideale combinatie.

Diagram warmtepomp

De warmtepomp bestaat uit een binnen- en een buitenunit. De buitenunit haalt warmte uit de buitenlucht en geeft deze door aan de binnenunit in huis. Voor het proces van verwarmen gebruikt de unit een koudemiddel die ervoor zorgt dat een warmte van de buitenlucht van een lage temperatuur naar een hoge temperatuur wordt gebracht. De buitenunit van de warmtepomp kan op verschillende plekken rondom je huis worden gemonteerd. Vaak is dit aan de gevel, op het dak of op de grond.

Waarom kiezen voor een warmtepomp?

Goed rendement, lagere energiekosten en minder CO2 uitstoot zijn de beste redenen om een warmtepomp aan te schaffen.
Het comfort  van warmte- en watertoevoer gaat omhoog. Bij een CV ketel kan maar één kraan warm water geven en zal een tweede kraan minder warm water geven. Met een warmtepomp kan je meerdere aftappunten tegelijk gebruiken zonder dat je temperatuurverschillen krijgt.
Een warmtepomp is eigenlijk twee apparaten in één. Een CV ketel in de winter en een airco in de zomer. Je kunt er dus mee verwarmen en koelen.

Financiële voordelen van een warmtepomp

Warmtepomp

Hoewel het een behoorlijke investering is zitten er op langere termijn zeker financiële voordelen aan een warmtepomp. Over het algemeen wordt er een verwachte levensduur van 25 tot 30  jaar gehanteerd. Een warmtepomp behoeft minder onderhoud dan een CV ketel. Het belangrijkste voordeel blijft natuurlijk dat er geen (of minder) fossiele brandstoffen nodig zijn voor een warmtepomp. Dat is ook nog eens goed voor het milieu.
Er zijn verschillende subsidies en leningen mogelijk die je kunt gebruiken om een warmtepomp aan te schaffen. 

Warmtepomp projecten in Eindhoven

Solar Energie Brabant heeft een missie. Investeren in een duurzame toekomst. voor jezelf én voor het milieu!
We proberen het milieu en leefomgeving te ontlasten en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat onze klanten flink kunnen besparen om hun energiekosten. 

Vrijblijvende offerte aanvragen?

Solar Energie brabant