Zonnepanelen

Waarom zou ik Zonnepanelen willen kopen?

Zonnepanelen zijn voor u interessant omdat u zelf energieleverancier wordt van uw eigen woning. Zonnepanelen zetten het hele jaar door zonlicht om in energie. U kunt de opgewekte energie zelf gebruiken en als u te veel energie hebt opgewekt kunt u deze overtollige energie ook nog terugleveren aan het elektriciteitsnet. Ook al schijnt de zon in Nederland niet elke dag volop, dit is zeker mogelijk.

Met uw investering in zonnepanelen kunt u gebruik maken van interessante subsidies en regelingen. Dit maakt het kopen van zonnepanelen extra aantrekkelijk. Doordat u door deze subsidies en regelingen makkelijker zonnepanelen zou kunnen kopen heeft dit niet allen positief effect op het milieu, maar ook op de waarde van uw huis of bedrijf!

Zonnepanelen met omvormer en optimizer

Hoe werkt een zonnepaneel installatie?

Zonnepalen leveren gelijkstroom (AC) die door een omvormer worden omgezet naar wisselstroom (DC). Wisselstroom is de stroom die gebruikt wordt binnen onze gebouwen.

Wanneer Solar Energie Brabant uw PV-systeem komt aansluiten komen er een aantal belangrijke onderdelen aan bod:

Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dit om naar gelijkstroom.

De omvormer zet gelijkstroom om naar elektriciteit (wisselstroom). Solar Energie Brabant werkt uitsluitend met de Omvormers van Solar Edge.

Om de beste rendement uit uw installatie te halen werken wij met de Power optimizer van Solar Edge. De Power Optimizer schakelt  1 tot 3 zonnepanelen aan elkaar. De optimizer voorkomt hierdoor dat de zonnepanelen elkaar beïnvloeden bij schaduw of uitval. Op deze manier haalt u maximaal vermogen uit iedere paneel. Met deze Power Optimizer haalt u tot wel 25% meer energieopbrengst uit uw zonnepaneel installatie!

Uw groepenkast zal indien nodig een nieuwe zonnestroom groep krijgen ter uitbreiding van de groepen. alle werkzaamheden worden uitgevoerd conform de laatste NEN1010 norm.

Iedere aansluiting wordt gekoppeld aan een monitoringssysteem. Met dit handige systeem kunt u in een app op uw telefoon precies uw energieopbrengsten bekijken. Wanneer er een storing optreed binnen uw zonnepaneel installatie is deze ook via de app snel te detecteren.

Lees meer over ons Solar Edge Systeem

Welke daken zijn geschikt voor zonnepanelen?

Wij hebben veel ervaring met veel verschillende daken. Schuine daken maar ook platte daken. Voor de platte daken maken we gebruik door ons speciaal ontworpen platdak dragers. Normaliter hoor je vaak dat de meest ideale situatie voor schuine daken de daken zijn die op het zuiden liggen. Onze ervaring gaat er naar uit dat het meer met de hoeveelheid schaduw te maken heeft. Uw dak hoeft dus niet per se op het zuiden te liggen om een goede opbrengst te halen zolang de hoeveelheid schaduw op uw dak weinig tot nihil is.

Zonnepanelen met omvormer en optimizer
Zonnepanelen met omvormer en optimizer

Ons zonnepanelen aanbod

De zonnepanelen zijn het middelpunt van uw PV-systeem. Kwaliteit is van groot belang, maar het oog wil ook wat. Om voor iedere situatie een passende oplossing te kunnen bieden, heeft Solar Energie Brabant zorgvuldig een 5-tal leveranciers van zonnepanelen geselecteerd. Solar Energie Brabant neemt rechtstreeks af bij de fabrikant. Zo kunnen wij tegen concurrerende prijzen leveren. De kwaliteit van het PV-systeem staat overigens bij ons als hoogste prioriteit.

Alle fabrikanten van de zonnepanelen die Solar Energie Brabant installeert beschikken over alle internationale benodigde en gehanteerde keurmerken. De keuringen zijn uitgevoerd door de toonaangevende instanties voor het keuren van zonnepanelen namelijk: TÜV en VDE. De zonnepanelen die Solar Energie Brabant levert werken altijd met een verzekerde garantie. Dit houdt in dat mocht de fabrikant failliet gaan, de garantie overgenomen wordt door een verzekeringsmaatschappij.

Vrijblijvende offerte aanvragen?

Solar Energie brabant