Solar Edge

Zonnepanelen leveren gelijkstroom (AC) die door een omvormer worden omgezet naar wisselstroom (DC). Wisselstroom is de stroom die gebruikt word om onze huishoudelijke apparaten op aan te sluiten.

Solar Energie Brabant werkt uitsluitend met de omvormer van Solar Edge. De Omvormer van Solar Edge is een kwalitatief hoogstaand internationaal A-merk. Daarnaast is Solar Edge wereldwijd marktleider op het gebied van omvormers met optimizers. Solar Edge heeft jarenlange ervaring en heeft door de hele wereld service centrums gevestigd waaronder ook één in Nederland.

Wat kenmerkt de Solar Edge omvormer?

De Solar Edge omvormer kent een aantal erg positieve eigenschappen waarom wij met dit product werken. En na het lezen van deze positieve punten weten wij zeker dat ook u de omvormer en optimizer van Solar Edge wilt hebben.

Last van schaduw op uw dak?

Wanneer zonnepanelen in serie worden geschakeld zal bij verminderde prestatie van 1 paneel de rest van de panelen net zo slecht presteren. Neem maar eens als voorbeeld de lampjes die we vroeger in de kerstboom hadden hangen.. Als er 1 lampje kapot ging dan vielen alle lampjes uit. Dit geld hetzelfde als een in serie geschakelde set zonnepanelen. Dus stel dat 1 paneel in de schaduw valt of zodanig vervuild is, dan zal dit probleem zich ook voor doen.

Solar Edge heeft hier iets op bedacht. Door optimizers achter iedere zonnepaneel te hangen en deze op speciale omvormers aan te sluiten. Een optimizer is een regelunit die iedere zonnepaneel individueel optimaliseert.

Solar Edge Omvormer Optimizer

Monitoring van de zonnepanelen

Via het monitoringssysteem van Solar Edge kunt u uw zo energieopbrengst van iedere zonnepaneel afzonderlijk 24/7 online checken. Dit is uiteindelijk het leukste aan zelf stroom maken! Solar Edge heeft een app ontwikkeld waarin u uw monitoringssysteem kunt openen op uw telefoon.

Om de 5 minuten wordt het systeem gerefreshed. Hierdoor kunt u per direct de prestatie van iedere zonnepaneel controleren. Wij als Solar Energie Brabant hebben ook inzicht in de prestaties van uw zonnepanelen. Bij problemen kunnen wij u dus al op afstand storingen ontdekken en eventueel oplossen!

Solar Edge Monitor

Meer zonnepanelen door de Power Optimizer

Wanneer er een Optimizer achter uw panelen bevestigd zit hoeven de zonnepanelen niet aan elkaar geschakeld te zitten. Dit betekend dat u meer zonnepanelen op uw dak kunt plaatsen en deze kunt combineren met één omvormer. Dit levert u dan natuurlijk ook meer opbrengst op.

Uitschakelen op afstand

Zonnepanelen die in één string zijn geschakeld, leveren een relatief hoge spanning. Op de panelen staat een constante stroom als de zon erop schijnt, ook als de omvormer is uitgeschakeld. Het komt bijna nooit voor, maar in theorie kan er hierdoor een gevaarlijke situatie ontstaan voor installateurs en brandweermannen.

De optimizers van SolarEdge leveren maar 1 volt per stuk wanneer de omvormer wordt uitgeschakeld. Bij kortsluiting schakelt de omvormer automatisch uit. Zo is de veiligheid optimaal. Niet alleen jij, maar ook wijzelf kunnen het systeem op afstand monitoren en daardoor is kortsluiting of andere schade ook snel te ontdekken.

Garantie

Solar Edge omvormer optimizer

Vrijblijvende offerte aanvragen?

Solar Energie brabant